velimattitanhuva

Alpakat vs. 612-kulkue ja vastuullinen uutisointi

 

https://www.sanomalehdet.fi/ajankohtaista/uutiset/media-ala-puolustaa-yhteisvoimin-vastuullista-sananvapautta-2

Alpakat vs. 612-tilaisuus on osoittanut jälleen kerran suomalaisen journalismin alennustilan. Kovin ylevästi median tekijät ovat painottaneet vastuullista uutisointia ja journalismin korkeampaa etiikkaa, mutta jotenkin nuo ylevät periaatteet ja reaalielämän uutisoinnit  eivät vain kohtaa siinä määrin, että niillä voisi saada siedettävää uskottavuutta muiden kuin ”puusilmien” parissa.

Toimittajille riittää näköjään faktan tarkastuksiin tietolähteenä käytetyn henkilön mielipide tai suoranainen valhe, kunhan se valhe tai mielipide vain vahvistaa omia, poliittisesti värittyneitä asenteita. Todella ammattimaista toimittelua. Yle, HS, IL, IS ja niin moni muu ”vastuullinen media” tekee kaikessa ylimielisyydessään uskottavuusarvonsa lähinnä naurettavalle tasolle.

Oletteko todella sitä mieltä, että tarkoitus pyhittää keinot? Vihervasemmistolaiset valheet ovat niitä ”parempia valheita”, vai?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Mikä mahtaa olla se "oikea media", mikä tekee "uskottavuusarvoista tiedonvälitystä"? Joku hollolalainen mielipidekirjoittaja?

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Minä voin olla mielipidekirjoittaja ihan avoimesti.

On aivan eri asia, jos uutistoimittajat työtehtävissään antavat mielipiteidensä vaikuttaa uutisointiin. Vai olisiko silloin kyseessä Sauli Niinistön esilletuoma ”oikea totuus”?

En tiedä, mikä olisi se ”oikea media”, mutta meidän valtamediamme näyttäisi sortuvan toistuvasti politikoimaan uutisilla, jotka olisi mahdollista esittää myös neutraalimmin.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Itse kiinnitin huomiota siihen, että mm. paikallisradion toimittaja nimitti 612 kulkuetta "äärikansallismieliseksi".

Jos kulkueella ei ole mielenosoitukselle tavanomaisia tunnuksia, rummutusta, banderolleja, megafoneja, lippuja jne. miten siihen osallistuneita voidaan kutsua "äärikansallismielisiksi". Soihdutko ovat natsien symboli? Jos 3000 osallistujan joukossa on esim. 10 natsia, se ei vielä riitä, että kaikkia voisi kutsua natseiksi.

Tällä perusteella voitaisiin väittää, että Helsinki on äärikansallismielinen natsikaupunki, heheh.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Toimittajat lukevat kaiken somesta. Eivät vaivaudu edes paikan päälle nykyään.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Kyllä. Missä on toimittajien ammattiylpeys? Tuntuu siltä, että toimittajien omat mielipiteet ja uutisoitavat faktat menevät sekaisin yhä useammin.

Toimituksen poiminnat