velimattitanhuva

Oikea Totuus ja Sauli Niinistö: pitäisikö olla huolissaan?

Sauli Niinistön puheet "oikeasta totuudesta" on kuin suoraan jostakin totalitarismista kertovasta kirjasta tai elokuvasta lainattuja, oikeamielisyyttä ja yhteiskuntakelpoisuutta kuvaavia termejä. En tiedä, kuinka huolissaan näistä puheista tulisi olla, mutta omaan korvaani nuo aiheuttavat hieman "riitasointuja".

 

Jos on olemassa oikea totuus, niin on pakko olla myös väärä totuus. Mutta kenen totuus on oikea ja kenen väärä? Ovatko uhakakuvat kansalaisten oikeamielisyyttä ja yhteiskuntakelpoisuutta valvovista "ajatuspoliiseista" toteutumassa pienin, mutta varmoin askelin? Tulemmeko tekemään Suomesta  samanlaisen ilmiantoyhteiskunnan, mitä DDR  aikoinaan edusti? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki
Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ehkä Niinisö tahtoo näistä jännittävämmät vaalit ja laukoo tälläisiä puheita jotta oma kannatus tippuisi :D

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Niinistöhän aloitti sen kampanjointinsa tahtomattaan sillä nerokkaalla ”tehokas katuminen” -lausunnollaan, jolla istuva presidentti puuttui yksittäisen eduskuntapuolueen puheenjohtajavaaleihin.

Tämähän ei tietenkään haitannut suurta osaa suomalaisista, koska kyse oli Perussuomalaisista. Heillähän ei ole samoja oikeuksia kuin muilla, koska haittamaahamuuttovastaisuus.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

" Tulemmeko tekemään Suomesta samanlaisen ilmiantoyhteiskunnan, mitä DDR aikoinaan edusti? "

Se näyttää olevan kaikkien puolueiden ja tasavallan,(minkä ihmeen tasavallan; eliittivallalta tämä näyttää) presidentin Niinistön tavoite!

Siis teemme!

Toimituksen poiminnat